Ini adalah resipi roti jagung nenek saya dan yang terbaik - manis dan lembap!

½ cawan mentega
⅔ cawan gula putih
2 biji telur
1 cawan buttermilk
½ sudu penaik soda
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepung serba guna
½ sudu teh garam


Cara-caranya
 Langkah 1
Panaskan ketuhar hingga 375 darjah F (175 darjah C). Griskan loyang persegi 8 inci.

 Langkah 2
Cairkan mentega dalam kuali besar. Angkat dari api dan kacau gula. Masukkan telur dan pukul sehingga sebati. Satukan buttermilk dengan baking soda dan kacau ke dalam campuran dalam loyang. Kacau tepung jagung, tepung, dan garam hingga sebati dan tinggal sedikit ketulan. Tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah disediakan.

 Langkah 3

Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan selama 30 hingga 40 minit, atau sehingga tusuk gigi yang dimasukkan ke tengah keluar bersih.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours